Info Pers

Verzorging van de Pers !Herkomst:
Hoe de Perzisch Langhaar precies is ontstaan is niet helemaal duidelijk, maar naar alle waarschijnlijkheid stamt zij af van de Angorakatten uit Turkije en Iran (Perzië). Zeelieden namen deze katten mee naar Engeland en Frankrijk.
In de eerste helft van de 19e eeuw werden deze dieren gekruist met andere rassen, waardoor katten ontstonden met een stevigere bouw. Hieruit is de Perzisch Langhaar ontstaan.


Karakter:
De perzische katten  zijn gemoeddelijke dieren die goed met mensen en andere huisdieren kunnen. Ze zijn rustig van aard en gek op knuffelen. Het zijn speelse dieren, (tot op hoge leeftijd )


Verzorging:
Om een pers in topconditie te houden moet haar vacht goed verzorgd worden. Om te beginnen moet zij meerdere malen per week minimaal gekamd/geborsteld  worden, om te zorgen dat de vacht klitvrij blijft. 

Verder moeten bij de pers de ogen schoongemaakt worden. Hoe vaak dit moet hangt volledig af van de hoeveelheid traanvocht die ze hebben. Dit voorkomt verstopte traanbuizen, maar ook verkleuring van de vacht.Rasstandaard:

De perfecte Pers is een massieve, evenwichtig gebouwde kat.
Hij heeft een flinke kop die in verhouding is met zijn lichaam. Zijn lichaam moet kort en cobby zijn, met een brede borst, korte, krachtige poten , grote brede voeten en een korte, volbehaarde staart.Korte dikke nek.
De uitmuntende Pers moet een lange vacht hebben die zijdeachtig of wolachtig van structuur is.Kijk voor de verzorgings artikelen eens op onderstaande website  :

http://www.catscorner.nl/
      

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

09.07 | 20:59

Svp reageren via contact

...
08.07 | 00:06

Hallo heeft u nog kittens te koop

...
12.01 | 11:02

Via mijn forum weer eens je site bezocht en gelezen met hoeveel liefde je over je huisgenootjes schrijft.. Wat jammer dat je niet meer komt buurten. Mooie site!

...
07.12 | 22:57

wat ee mooie site en wat een plaatjes allemaal

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE